7 Eylül 2015 Pazartesi

Verimli Çalışmak İçin Öneriler




Bazen masaya oturur şöyle bir ders çalışırsınız fakat kalkınca aslında hiçbir şey anlamamışsınızdır. Bazen de öyle bir istekle, hırsla oturur bir çırpıda kitabı bitirir ve hepsini çok iyi bir şekilde öğrenmiş olursunuz. İşte verimli çalışabilmek için bu yüksek motivasyon durumu ve bu durumun sürekliliği olmazsa olmazdır. Bunun için size birkaç önerim var:


# Hedefini belirle. 
Hangi mesleği seçtiysen o alandaki en iyi üniversiteleri hedefleyin. Onları gezin. Kazanma hırsınız olsun. Ders çalışırken hep aklınıza hayalinizdeki üniversite gelsin. Yüksekleri hedeflerseniz iyi yerlere gelirsiniz. Ortalama yerleri hedeflerseniz ya kötü yerleri kazanırsınız ya da hiç kazanamazsınız. Yüksek ve iyi bir hedef her zaman için yüksek motivasyon sağlayacaktır.


# Planlı çalış. 
Planlı çalışmak plana sadık kaldığınız sürece iyi bir moral kaynağıdır. Ne kadar ilerlediğinizi görmek sizi daha fazlasını yapmak için motive eder. Bu yüzden plan hazırlarken mümkün olabildiği kadar uyabileceğiniz planlar hazırlamaya dikkat edin.


# Zor olana çalış. 
Saatlerce bildiğiniz konulara çalışacağınıza bir saat zorlandığınız bir konuyu çalışmak çok daha verimli olacaktır. Bu şekilde başarınız giderek artacak bu da sizi daha çok motive edecektir.


# Severek çalış. 
Belki de en önemli madde. Severek çalıştığınız bir konuda başarılı olmamak için hiçbir sebep yok. Daha başarılı olabilmek için bütün konuları sevmeye çalışın. Hiçbir konuda ön yargılı davranmayın. Ben matematik yapamıyorum sakın demeyin. Bu şekilde baştan kaybedersiniz. Matematik mi bir bakayım yaparım herhalde diye düşünün. 


# Pes etme. 
Zorlanıyorsanız bile asla pes etmeyin. Bir kez denersiniz olmaz, ikincide olmaz, üçüncüde mutlaka başaracaksınız. Başarılı olmuş insanları düşünün. Yarı yolda bırakmış olsalardı onları tanımıyor olurduk.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder