1 Eylül 2015 Salı

İngilizce Öğrenme





İngilizce gerek okul hayatımızda gerek iş hayatımızda günümüz için olmazsa olmaz bir dil haline geldi. Bu yüzden alanında başarılı olmak isteyen herkesin İngilizceye hakim olması gerek. Okul hayatımızda en önemli derslerden birisi İngilizceydi, iş hayatında da İngilizce bilmek büyük bir avantaj sağlıyor. Bunun yanında dünya ile iletişime geçmek için de İngilizce şart. Bu yazımızda modern hayatın bir gerekliliği olan ve başarının bir basamağı olabilecek İngilizce dilini nasıl etkili bir şekilde öğrenip konuşabileceğimizin birkaç yoluna değineceğiz.


Öncelikle Seviye Tespiti



Hepimiz aslında ilkokuldan başlayarak biraz da olsa İngilizce görüp geliştirmişizdir. Bunun yanında iyi bir İngilizcemiz olduğunu düşünüp de yetersiz bilgiye sahip olanlarımız da var. En iyisi bir test yapıp İngilizceye ne kadar hakim olduğumuzu belirlemek ve seviyemizi ölçmek. Aşağıdaki linkten 50 soruluk testi çözerek İngilizce seviyenizi öğrenebilirsiniz. Çalışmalarınızı bu seviyeden başlayarak sürdüreceksiniz. 


www.seviyetespiti.com/Test.aspx



İngilizce Çalışma



İngilizce çalışmak için artık eskisi gibi kitaplara veya okul hocalarınıza mahkum değilsiniz. Gelişen teknoloji ile birlikte artık İngilizce öğrenmenin yüzlerce yolu var. Burada tek önemli olan öğrenmeyi ne kadar istediğiniz. İçinizde biraz istek, motivasyon varsa başlayabiliriz. Paylaşacağım yöntemler denediğim ve faydasını gördüğüm yöntemlerdir. 


*Limasollu Naci Eğitim Seti



Küçükken kupon biriktirerek aldığım bir set. Okul İngilizce sınavlarında hep bu kitaplardan çalışmıştım ve bu sayede en yüksek notlar hep bendeydi. Temel İngilizce, daha iyi konuşma ve telaffuz, sokak İngilizcesi, iş İngilizcesi gibi kurları mevcut. Her sette çok sayıda ders kitabı, konuşma kalıpları kitapları ve dinleme cdleri mevcut. İngilizce eğitimi oldukça iyi. Gayet anlaşılır bir şekilde anlatmış. Her konuda uzun uzun cümle örnekleri bulunuyor buna ek olarak ünite sonlarında okuma parçalarıyla konuyu pekiştiriyorsunuz. Ayrıca cdlerde cümle örneklerinin ve okuma parçalarının seslendirmesi mevcut. Bunları dinleyerek  listeninginizi geliştirebilirsiniz. Sizin konuşmanızı sağlayan bir sistemi de mevcut, pratik yaparak
 speakinginizi de geliştirebilirsiniz. Yani hepsi bir arada. Cdlerdeki parçaları bilgisayara veya telefona yükleyip dilediğiniz yerde dinleyebiliyorsunuz. Fiyatı da bir kursa vereceğiniz paranın yanında oldukça makul. Eğitim setlerinden maksimum öğrenme sağlamak için gerçekten İngilizce öğrenmeye istekli ve azimli olmanız gerek. Gerekli ilgiyi göstermezseniz düzgün bir ilerleme sağlayamazsınız ve gerekli başarıyı gösteremezsiniz. Bu konuda azimli olmayan arkadaşlar için tavsiyem dil kursları.


*İngilizce Kursu



Her şehirde her ilçede bir tane İngilizce kursuna denk gelmeniz mümkün. Okuldan, işten sonra, hafta sonları veya yaz tatilinde siz de bir dil kursuna kayıt olarak en hızlı şekilde İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Öncelikle gireceğiniz seviye tespit sınavından sonra seviyenize göre uygun kurdan eğitime başlarsınız. 
Genellikle kaliteli kitaplar kullanılır. Öğretmenler arasında yabancı kökenli olan hatta hiç Türkçe bilmeyenler de bulunur. Bu kişiler Türkçeyi bilmedikleri için mecburen İngilizce konuşmak zorunda kalırsınız. Bu size mükemmel bir pratik imkanı sağlar. Sınıftaki öğrenci sayısı genellikle azdır. Öğretmenler herkesle teker teker ilgilenir böylece hiçbir konuyu kaçırmazsınız, öğrenmeden geçmezsiniz. Kısaca dil kursları gerek teorik gerekse pratik açısından bir dili en hızlı en verimli öğrenebileceğiniz yerlerdir. 


*Duolingo Uygulaması



Cep telefonunuza indirebileceğiniz mobil uygulama marketlerinde mevcut olan bir dil uygulaması. Ücret ödemeden İngilizce öğrenmenin en etkili yollarından birisi. Uygulama daha çok kelime öğrenmeye yönelik bir uygulama. Kelimeleri size okuyor ve sizin de doğru bir şekilde telaffuz etmenizi istiyor. Bu açıdan listening ve speakinginizi geliştirmek için oldukça iyi bir seçenek. Telaffuzda gerçekten çok etkili, kısa sürede etkisini fark ettiriyor. Konu konu ilerliyorsunuz ve bir konudaki kelimeleri aşama aşama öğreniyorsunuz. Daha sonra bitirdiğiniz yerlerden tekrar yapıp kelimelerin kalıcılığını arttırabiliyorsunuz. Kelime öğrenmek için oldukça başarılı bir uygulama olduğunu düşünüyorum.


*Yurtdışı Seyahati



İngilizce öğrenmenin en masraflı ama en etkili olan yolu. İngilizce konuşulan bir ülkeye gidip orada bir süre kalmak, herkesle İngilizce konuşmak zorunda olmak yapabileceğiniz en etkili dil öğrenme metodudur. Tabi pasaport, vize, bilet derken biraz masraflı da olabiliyor. 




Ulaşmak için tıklayınız:


limasollu naci eğitim seti

duolingo uygulaması


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder