29 Eylül 2015 Salı

Çalışırken Not Tutun




Çalışırken önemli noktaları not edebileceğiniz bir not defterinizin olmasında fayda var. Aksi taktirde bütün çalışmalarınız zamanla unutulacaktır ve gösterdiğiniz emekler zaman kaybı olacaktır. Bu yazımızda not defterinin, not almanın önemine ve nasıl doğru not alınacağına değineceğim.


Neden not tutmalı? 
Söz uçar yazı kalır diyeceğim, biraz klasik ama doğru. Çalışacağınız şeylerin çoğunu unutacaksınız. Yazarak ve tekrar ederek çalıştıklarınıza iyi bir kalıcılık sağlayabilirsiniz. Bunun en basit yolu da not defteri tutmaktır. 


Neden not defteri? 
Cep telefonu, bilgisayar gibi cihazlar dikkat dağıtıcı cihazlardır. Telefonu not almak için elinize almışsınız bir de bakmışsınız ki sosyal medyaya dalıp gitmişsiniz. Bunlara kapılmamak için en ilkel haliyle kağıt kalem kullanmak en iyisi. Defteri taşımak zor olacağından not defteri tercih etmek daha mantıklı.


Doğru not defteri nasıl olmalı? 
En iyi not defteri sizin not alma alışkanlığınıza uyan not defteridir. Çok not alıyorsanız kalın bir not defteri veya direkt bir defter alabilirsiniz. Az not alıyor veya sadece en önemli kısımları yazıyorsanız normal küçük bir not defteri işinizi görecektir. Yalnız alacağınız defterin kapağı ve spiralinin sağlam olduğuna emin olun. Uzun süre kullanacaksanız sağlam olması şart. Emekleriniz boşa gitmesin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder