13 Eylül 2015 Pazar

Daha Hızlı Okuyun Zaman Kazanın



Hepiniz mutlaka bir yerlerde hızlı okuma kursları reklamını görmüşsünüzdür. Hızlı okumanın birçok faydası vardır. Özellikle sınavlara hazırlananlar gibi günlük okuma süresi fazla olan kişilere faydaları oldukça fazla. Bu yazıda hızlı okuma eğitimi ve faydaları üzerinde duracağım.


Hızlı okuma eğitiminden kimler faydalanabilir?

- Bir metni okurken çok zaman harcadığınızı mı düşünüyorsunuz?

- Okurken sık sık, bir noktayı anlamadığınız için bir önceki paragraflara mı dönüyorsunuz?

- Okurken konsantre olamıyor ve dikkatiniz mi dağılıyor?

- Okuduklarınızı hatırlamakta güçlük mü çekiyorsunuz?

Eğer bu sorulardan herhangi birine evet diyorsanız, hızlı okuma eğitimine ihtiyacınız olabilir.


Hızlı okuma çabucak okuyup hiçbir şey anlamamak değildir. Hızlı okuma eğitimlerinde okuma süresini kısaltacak eğitimlerin yanında okuduğunuzu anlamanızı sağlayacak eğitimler ve ölçme çalışmaları da yapılmaktadır. Bu yüzden kısa sürede en verimli okumayı yapmak ve zamanı en etkili şekilde kullanmak için hızlı okuma eğitimlerini öneriyorum.

Hızlı okumayı öğrenmenin birçok yolu mevcut. Mesela bir hızlı okuma kursuna gidebilirsiniz. Bu konuda hazırlanmış birçok kitap da mevcut. Bunları kullanmanın da faydası olabilir. Fakat ben, sizlere kendimin de kullanmış olduğum Hızlı Okuma isimli uygulamayı önereceğim. Öncelikle uygulama ne yazık ki ücretli. Fakat ücretine değecek bir uygulama olduğunu söyleyebilirim. İçerisinde 12 farklı egzersiz çeşidi var ve seviye seviye zorlaşıyor. Etkinliklerin süresi giderek kısalıyor. Bu şekilde okuma süreniz de giderek kısalıyor. Etkinlikleri her gün 10 dakika yapmanız yeterli. Oyun oynar gibi okuma mı hızlanır demeyin oluyor. Dikkatiniz de artıyor okumanız da hızlanıyor. Ayrıca içerisinde çok sayıda okuma parçası var. Bunları okurken uygulama zaman tutarak kelime / dakika oranınızı hesaplıyor. Böylece ne kadar ilerlediğinizi görebiliyorsunuz.

Hızlı okumayı bu uygulamayı düzenli kullanarak öğrendim ve çok memnun kaldım. Sınavları çözme süremi kısaltan bir faktör de bu oldu. Ayrıca bunun için çok uzun zamanlar harcamaya hiç gerek yok. Telefonunuz sayesinde internet bile gerektirmeden istediğiniz yerde istediğiniz zaman günde 10 dakika ayırarak zamanınızı arttırabilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder